Meni Zapri

POLFINALE DRŽAVNEGA ŠOLSKEGA PRVENSTVA ZA STAREJŠE DEKLICE OŠ RAČE 21.3.2016

 V ponedeljek 21.3.2016 so igrale starejše deklice OŠ Rače polfinale državnega šolskega prvenstva na Lesarski šoli v Mariboru. Najprej so igrale proti OŠ Brežice in zmagale 22 : 19. Takoj nato so igrale proti domačinkam OŠ Rado Robič Limbuš. Tekma je bila čisto do konca napeta in izenačena.

Prvi polčas so naše dobile 8:9. V 2. polčasu so dekleta OŠ Rače vodila tudi za 2 gola, 2 gola prednosti so imela še 2 minuti do konca in večkrat možnost, da gredo na 3 gole. Odločilni gol je padel 12 s pred koncem, ko Limbušanke izenačijo na 17 : 17. Pri naših sta bili 2 izključeni, zato so zadnjih 15 s igrale 6 : 4. Našim še v zadnjem napadu ni uspelo zadeti. Žal je bilo v zadnjih 3 minutah preveč napak, prehitro zaključenih akcij, neumnih prekrškov,  mogoče je zmanjkalo tudi malo športne srečeŽal se našim dekletom ni uspelo uvrstiti v finale, zaradi slabše gol razlike na tekmi proti Brežicam.

Čestitke za finale OŠ Rado Robič in naj uspešno zastopajo Štajersko regijo.

Za OŠ Rače so igrale naše igralke: Nadin Zorec, Alja Finžgar, Maša Mandl, Klara Otič, Ava Zamuda, Tina Skodič, Laura Rozman in Ana Vogrin ter Maja Podbojec in Ana Falež, ki pa več ne trenirata rokometa. Hvala učiteljici Jelki za vso skrb za naša dekleta, in da jih vozi na tekmovanja. Hvala trenerki Leji, da jih je spremljala in vodila na četrtfinalu in polfinalu. Upamo, da bo več sreče naslednje leto.

Med polčasom tekme OŠ Rače : OŠ Brežice  fotograf Alenka Šibila